Vivi's Diary eli Vivin päiväkirja

Minä olen Vivi ja tässä päiväkirjassa kerron tuokiokuvia elämästäni ja sen ensimmäisistä kuukausista. Minulla on henkilökohtainen toimittaja, joka kirjaa mielipiteeni; joissakin paikoissa häntä myös "isäksi" kutsutaan. Lisäksi olen palkannut käyttööni 24x7 catering-palvelun, jonka vastuuhenkilölle reklamoin säännöllisesti tarjoilun tasosta ja riittävyydestä. Tunnet hänet kenties muissa yhteyksissä "äitinä"....

maanantaina, maaliskuuta 20, 2006

Palkka juoksee

No nyt ei ole enää mitään hätää: tänään tuli ilmoitus, että minulle on myönnetty lapsilisä. On jo henkilötunnus ja omaa rahaa - enää kämppä puuttuu, niin olen valmis kansalainen irtisanottavaksi ja uudelleenkoulutettavaksi ja verotettavaksi. Sitä ennen pitää tietysti käydä peruskoulu, jotta oppii stressaamaan ja lusmuilemaan. Onneksi minua "viisaammat" ovat etukäteen miettineet tuon urakehityspolun valmiiksi!

Kommentteja tähän postiin 3 kpl

  • Klo 23 maaliskuuta, 2006 11:17, Anonymous Anonyymi sanoi…

    On tosi hauskaa ja vaikuttavaa, että olet jo päässyt kaikkiin tilastoihin ja tietokoneohjelmiin. Varmaan ensi kuussa olet jo saanut oman Visa.kortin ja pankkitilin, minne ne suuret lapsilisäsi byrokratia aikanaan makselee. Tietenkin olet jo Pohjolan vakuutusturvan piirissä.



    Toivottavasti olet jo rauhallisempi, kun äidiksi kutsumasi olento, Primus Motor, on terveempi. Mens sana in mensone sana, vai miten ne vanhat roomalaiset sanoivatkaan. Mutta Sinä et olekaan kuka tahansa, vaan olet uniikki yksilö, todellinen Primus inter Parents. Muistahan aina huokaista imetysten ja pesuoperaatioden jälkeen, kun ne parents vielä opettelevat, että Teti lesti! Näin se Rooman keisarikin lausahti, kun katseli vuorelta ja näki taistelun päättyvneen omien legionalaisten voittoon, eli Se On Täytetty.

     
  • Klo 23 maaliskuuta, 2006 18:16, Anonymous Anonyymi sanoi…

    Onko isokin palkka ja ikälisät?

     
  • Klo 25 maaliskuuta, 2006 10:29, Blogger Solleken sanoi…

    No ei ole iso palkka ei! Vain 100 egeä ja ilman ikälisiä, vielä. Meinasin jo ottaa yhteyttä ay-portaaseen, kun luulin, että valtio ihan tahallaan kyykyttää pienillä lapsilisillä meitä tuoreita kansalaisia, mutta sitten kuulin, että ihan TUPO-linjassa sitä ollaan.

    Ensi kierroksella pitää neuvotella paremmat tienestit ja varsinkin yrityskohtaiset korotukset on oltava enemmän kuin 0,6 %. Noin pienillä hiluilla ei irtoa edes muutamaa vaippaa...

     

Lähetä kommentti

<< Etusivu